MA

AM

MAAM Calendar

365 CREATIVE DAYS

March

April 2021

May
MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
29
30
31
1
2
3

Virtual Window

4
5
6
7
8
9
10

Virtual Window

11
12
13
14
15
16
17

Virtual Window

18
19
20
21
22
23
24

Virtual Window

25
26
27
28
29
30
1
2
MAAM Presentations

Principiile imersive ale luminii. Aplicații în arta vizuală

MENTOR AURA BĂLĂNESCU

James Turrell

MAAM Workshop Adults

Laboratorul luminii imersive

MENTORI CLAUDIA BUCSAI, AURA BĂLĂNESCU
MAAM Presentations

Paleotehnologia artei media. De la Camera Obscura la VR

MENTOR AURA BĂLĂNESCU

La Camera Insabbiata / Chalk Room, Laurie Anderson și Hsin-Chien Huang

MAAM Workshop Adults

Laboratorul Camera Obscura

MENTOR CLAUDIA BUCSAI

Laboratorul Camera Obscura cuprinde două serii de ateliere: Pinhole şi Cianotipia ce explorează tehnici de fotografiere şi developare datând din secolul al XIX-lea. Astfel, participanţii devin exploratori ai luminii şi pun bazele fotografiei. Treptat aparatul digital este înlocuit de o cutie de carton (pinhole camera) şi de o suprafaţă fotosensibilă (cianotipie), iar în prezenţa luminii ambele transformă realitatea 3D în clişee fotografice unice care au la bază fenomene optice naturale. Pe lângă tehnica fotografică însuşită, laboratorul își propune să reevalueze felul în care percepem şi consumăm imaginile care ne copleşesc zilnic.

MAAM Masterclass Students

Om, creativitate, libertate. Arta care ne provoacă

MENTOR AURA BĂLĂNESCU, ARTIST INVITAT MIKI VELCIOV

Reiterând formula vizionară a lui Joseph Beuys, Artă = Om = Creativitate = Libertate, pe parcursul a patru întâlniri masterclass-ul propune publicului larg o serie de teorii și practici artistice, pornind de la  avangarda istorică și postbelică până la tehnologia AR, în scopul de a stimula creativitatea prin dobândirea unor abilități și competențe specifice artei contemporane, cât și prin dezvoltarea unei conștiințe active necesară înțelegerii fenomenelor culturale ale realității tehnologizate în care trăim. Prin absolvirea acestui masterclass este obținut statutul de “Artist de Proximitate”, ca o certificare simbolică a capacității de a utiliza creativitatea în contextul rețelei globale a artei, dar și al realității în general.

MAAM Presentations

Paleotehnologia artei media. De la CAVE LA C.A.V.E. (Cave Automatic Virtual Environment)

MENTOR AURA BĂLĂNESCU

Char Davies, Osmose / Hand, Body, Mind Tracking

MAAM Workshop Teenagers

ACTION ART. Practici performative ale artei digitale

MENTOR AURA BĂLĂNESCU

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

MAAM Workshop Kids

Geomatrix. Să înțelegem geometria prin artă și tehnologie

MENTOR AURA BĂLĂNESCU

Stimularea creativității și a gândirii asociative sunt experimentate prin jocuri imersive, ce permit investigarea elementelor de limbaj artistic, precum punctul, linia, suprafața, volumul, spațialitatea cu ajutorul pârghiilor multiperceptive digitale. Prin augmentarea tehnologică a degetelor, mâinilor, corporalității participanților, elementele de limbaj sunt percepute ca forme geometrice spațiu, de diverse culori, statice sau dinamice, apropiate sau îndepărtate etc. Dar care sunt codurile de translatare către spațiul virtual ? De aici, formele geometrice sunt transferate de la o tehnică la alta ( de la desen la culoare și modelaj, apoi la structurile spațiale), de la un nivel de adresare-receptare la altul (corespondența dintre vizual, auditiv, tactil, kinestezic), nu în cele din urmă, de la realitatea fizică la cea virtuală.

MAAM Membership plan

Join the membership plan and support our unlimited programs

Tue ‒ Thu: 05pm ‒ 07pm

Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5, clădirea Azur, etaj 1, studio 29, Timișoara