MA
AM
365 CREATIVE DAYS
- MO
- TU
- WE
- TH
- FR
- SA
- SU
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
Virtual Window
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
Virtual Window
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
Virtual Window
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
Virtual Window
- 28
- 29
- 30
- 31
- 1
- 2
- 3
- 4
Principiile imersive ale luminii. Aplicații în arta vizuală
MENTOR AURA BĂLĂNESCU
James Turrell
Laboratorul luminii imersive
MENTORI CLAUDIA BUCSAI, AURA BĂLĂNESCU
Paleotehnologia artei media. De la Camera Obscura la VR
MENTOR AURA BĂLĂNESCU
La Camera Insabbiata / Chalk Room, Laurie Anderson și Hsin-Chien Huang
Laboratorul Camera Obscura
MENTOR CLAUDIA BUCSAI
Laboratorul Camera Obscura cuprinde două serii de ateliere: Pinhole şi Cianotipia ce explorează tehnici de fotografiere şi developare datând din secolul al XIX-lea. Astfel, participanţii devin exploratori ai luminii şi pun bazele fotografiei. Treptat aparatul digital este înlocuit de o cutie de carton (pinhole camera) şi de o suprafaţă fotosensibilă (cianotipie), iar în prezenţa luminii ambele transformă realitatea 3D în clişee fotografice unice care au la bază fenomene optice naturale. Pe lângă tehnica fotografică însuşită, laboratorul își propune să reevalueze felul în care percepem şi consumăm imaginile care ne copleşesc zilnic.
Om, creativitate, libertate. Arta care ne provoacă
MENTOR AURA BĂLĂNESCU, ARTIST INVITAT MIKI VELCIOV
Reiterând formula vizionară a lui Joseph Beuys, Artă = Om = Creativitate = Libertate, pe parcursul a patru întâlniri masterclass-ul propune publicului larg o serie de teorii și practici artistice, pornind de la avangarda istorică și postbelică până la tehnologia AR, în scopul de a stimula creativitatea prin dobândirea unor abilități și competențe specifice artei contemporane, cât și prin dezvoltarea unei conștiințe active necesară înțelegerii fenomenelor culturale ale realității tehnologizate în care trăim. Prin absolvirea acestui masterclass este obținut statutul de “Artist de Proximitate”, ca o certificare simbolică a capacității de a utiliza creativitatea în contextul rețelei globale a artei, dar și al realității în general.
Paleotehnologia artei media. De la CAVE LA C.A.V.E. (Cave Automatic Virtual Environment)
MENTOR AURA BĂLĂNESCU
Char Davies, Osmose / Hand, Body, Mind Tracking
ACTION ART. Practici performative ale artei digitale
MENTOR AURA BĂLĂNESCU
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Geomatrix. Să înțelegem geometria prin artă și tehnologie
MENTOR AURA BĂLĂNESCU
Stimularea creativității și a gândirii asociative sunt experimentate prin jocuri imersive, ce permit investigarea elementelor de limbaj artistic, precum punctul, linia, suprafața, volumul, spațialitatea cu ajutorul pârghiilor multiperceptive digitale. Prin augmentarea tehnologică a degetelor, mâinilor, corporalității participanților, elementele de limbaj sunt percepute ca forme geometrice spațiu, de diverse culori, statice sau dinamice, apropiate sau îndepărtate etc. Dar care sunt codurile de translatare către spațiul virtual ? De aici, formele geometrice sunt transferate de la o tehnică la alta ( de la desen la culoare și modelaj, apoi la structurile spațiale), de la un nivel de adresare-receptare la altul (corespondența dintre vizual, auditiv, tactil, kinestezic), nu în cele din urmă, de la realitatea fizică la cea virtuală.
Join the membership plan and support our unlimited programs





